Cégünk tapasztalt szakemberrel vállalja épületek komplett hőszigetelési rendszerének kivitelezését. Új építésű, vagy régebbi házak teljes hőszigetelését vállaljuk, mely segíti Önt abban, hogy minél kedvezőbb rezsiköltséggel hűtsön-fűtsön!

Homlokzati hőszigetelés

A homlokzati hőszigetelés egy bevált, már néhány év alatt megtérülő befektetés, mellyel nem csak a rezsiköltséget csökkentheti, de jelentős állagmegóvást is jelent otthonának.

A fejlődő technológiának, és a korszerű alapanyagoknak köszönhetően a homlokzati hőszigetelés ma már nem luxuskategória. Gyakorlatilag elvárás a takarékos fűtés és hűtés szempontjából is. Egy profi szakember által megépített külső homlokzati hőszigetelés állandó, kellemes klímát biztosít a házon belül. Egy családi ház esetében a hőveszteség átlagosan 30%-os is lehet hőszigetelés nélkül. Elkésve sosem vagyunk, a lehető legjobb pillanat a homlokzati hőszigetelésre MOST van!

Külső hőszigetelés előnyei

Az előbbiekben említett financiális okokon kívül van még néhány előnye a homlokzati hőszigetelésnek. Egyrészt, amennyiben az ingatlanunk eladásában gondolkodunk, egy jó hőszigetelő rendszer megléte nagyban emeli az ingatlan értékét. Esztétikai jelentősége sem elhanyagolható, hiszen az idősebb házak külsejének is egészen új hatást kölcsönöz. A kiegyenlített belső hőmérséklet miatt a levegő páratartalma sem változik olyan nagy értékek között, így a penészedés is csökkenhet (természetesen ez a fűtéstől, és a nyílászárók állapotától is nagyban függ). Egy jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer az ingatlan élettartamát is növeli, kevésbé lesznek a falak kitéve a környezeti hőingadozásnak.

Milyen hőszigetelő rendszert válasszunk?

A külső homlokzati hőszigetelés esetén három olyan fő kategória van, melyek elterjedtek. Minden anyagnak és technológiának megvannak a maguk előnyei és hátrányai, illetve árban is eltérőek az anyag-és munkaköltségek.

Homlokzati hőszigetelés - EPS

Ez tulajdonképpen a hungarocellel történő homlokzati hőszigetelést jelenti. Ez a legolcsóbb megoldás, és ennek köszönhetően a legelterjedtebb is. Hőszigetelés szempontjából azonban ma már vannak ennél jobb hőszigetelő tulajdonsággal bíró anyagok is. Egy viszont biztos: Egy megfelelő vastagságú EPS réteg nagyn is sokat jelent a fűtésszámla tekintetében, és még pénztárcabarát megoldás is!

Homlokzati hőszigetelés - Grafit szigetelés

Tulajdonképpen a jól ismert EPS rendszer alapanyaga grafitos adalékkal van keverve, mely hatékonyabb a sima hungarocellnél. Körülbelül 20%-al jobb a hőszigetelő képessége, ám az ára is magasabb. Ez abban az esetben lehet jó megoldás, ha 10-15 cm-es vastagság helyett csak 4-8 cm-el szeretnénk a falak külső vastagságát növelni.

Homlokzati hőszigetelés - Kőzetgyapot

Előfordul, hogy a polisztirol szigetelést követően, ha nem megfelelően lett telepítve, vagy a nyíílászárók nem szellőznek, esetleg penészedés jelenik meg a falakon. Ezt a kőzetgyapot szigeteléssel lehet kiküszöbölni, hiszen légáteresztő képessége igen nagy. Sajnos azonban ez az egyik legdrágább megoldás e három közül. Előnyei közé tartozik, hogy hő-és tűzálló képessége is igen jó, ahol ez fontos paraméter, ott a kőzetgyapot használata szükséges.

Külső, homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatban keressen minket!