Pontosan mit is jelent az automata öntözőrendszer?

Az automata öntözőrendszer ma már nem luxuskategória. A kertek jelentős részében megtalálható, és hatalmas segítséget jelent a kert karbantartásában. Tulajdonképpen ez nem más, mint egy vezérlővel ellátott, föld alatt futó vízcsövek rendszere, mely különböző zónákra osztva végzi el a feladatát. Egy jól megtervezett öntözőrendszer tökéletesen ellátja a feladatát, legyen az gyepöntözés, csepegtető öntözés az ágyásokban, sövények alatt, vagy a veteményesben. Pontosan beállítható a szóráskép és a kibocsátott vízmennyiség a terület adottságainak, és a növénykultúrának megfelelően. Rendszerint eső,-és fagyérzékelővel is el van látva, ami még kifinomultabbá teszi az öntözőrendszert.

Miért jó, ha van a kertben öntözőrendszer?

Erre a válasz egyszerű. Egy szépen kialakított kertben, ami sok munkát, és anyagi erőfeszítéseket igényel, nem szerencsés, ha a vízhiány miatt kárba vész a sok értékes növény. Az öntözőrendszer erre a problémára jelenti a legjobb megoldást. Nem  mindig van idő arra, hogy meglocsoljuk a virágokat, vagy a gyepet, pláne, ha néha nyaralni is megyünk. A szomszéd néni biztos szívesen segít, de higgyük el, az nem ugyan az, mint egy jól beállított automata rendszer, amely pontosan akkor, és annyi vizet ad a növényzetnek, amennyit az adott időszakban igényel. Hihetetlen mennyiségű időt és fáradtságot spórolunk meg, még a bekerülési költségekkel együtt is.

Miért fontos a pontos öntözőrendszer beállítás, és a profi tervezés?

A növényeknek a napsugárzáson kívül a víz a legfontosabb igénye. A gyep különösen érzékeny tud lenni mindkettőre. A pontos öntözőrendszer beállítással el tudjuk érni, hogy egész évben friss, üde, zöld pázsitunk legyen. Egy jó szakember figyelembe veszi a kert domborzati adottságait, a talaj minőségét, fekvését, a nap járását, az árnyékos területeket. Megfelelő tervezéssel elkerülhetjük a gyep foltosodását, kiszáradását, gombásodását. Hosszú távon sokkal többet nyerhetünk rajta, mint amennyi a befektetés. Az automata öntözőrendszerek alapvetően víztakarékos megoldásnak számítanak, sokkal pontosabban működnek, mintha mi magunk locsolnánk a slaggal.

Miért válasszon minket, ha öntözőrendszerekről van szó?

Erre nem egyszerű válaszolni, hiszen számtalan cég és szakember van a piacon, akik nagyon értenek a szakmájukhoz. Ugyanez elmondható rólunk is, hiszen ez a családi vállalkozás lassan 30 éve foglalkozik öntözőrendszerek telepítésével és karbantartásával. Apáról leányára szállt a szakma minden titka, így bizton állíthatjuk, hogy értünk hozzá. Mindemellett persze nagyon megbízhatóak vagyunk, és sosem csinálunk kontármunkát, mert nem engedhetjük meg magunknak. Megtervezzük Neked a teljes rendszered, minden opciót figyelembe véve, és megépítjük mi magunk. Amennyiben szükséges teljes kútgépészet kialakítását és javítását is vállaljuk!

Egyszóval, ha minket választ, szögre akaszthatja a kannát, és a sufniban maradhat a slag, nem kell többet ezzel fáradni!