Tápanyagutánpótlás, gyepszőnyeg telepítés, vetés és felülvetés, műfű telepítés

 
-Kézi, vagy gépi vetés és felülvetés
-Gyepgyomirtás
-Saját gyártású komposzttal történő trágyázás
-Folyamatos karbantartás
-Talajjavító gyepkondícionáló kijuttatása
-Gyepszőnyeg telepítése
- Műfű telepítése
 
Kopott, kiszáradt gyep felújítása komposztterítéssel és felülvetéssel
 

 

Gyepszőnyeg telepítés

A gyepszőnyeg az egyik leggyorsabb és legbiztosabb formája a gyepesítésnek. Alapos előkészítő munkát igényel, de megéri! Ha a terület megkívánja, többszöri gyomirtás szükséges első lépésként. Utána jöhet a talajmunka, tereprendezés, komposzt ráhordása. Minden esetben készül hozzá komplett öntözőrendszer, hiszen a szép gyep alapja a víz! Vakondhálót terítünk, majd jöhet a gyepszőnyeg! Az alábbi kertekben a szegélyeket is mi raktuk.
gyep

 

Műfű terítés

A műfű nyilván nem a legtermészetesebb megoldás, de bizonyos esetekben indokolt lehet. Az alábbi kertekben két ok miatt telepítettük: Az egyikben a kutyák miatt folyamatosan foltos volt a fű mert kipisilték, és lelkesen ástak is benne. A másik esetben egy árnyas, örökzöldekkel teli kertről van szó, ahol nem nagyon maradt meg a fű, állandó felülvetést igényelt, de sajnos sosem maradt meg. A fenti okok miatt mindketten a műfű mellett döntöttek. Kiválasztottuk az egyik legjobb minőséget, és telepítettük a kertekbe. Előnye, hogy egész évben zöld, a kutya nem tudja kipusztítani. Átereszti a vizet, ezzel sincs gond. Mivel nem kap óriási terhelést, így egy alaposan előkészített fektető réteg megfelel neki, melynek az előnye az, hogy később könnyedén felszedhető, és átalakítható. 
Nyilván egy műanyag borításról beszélünk, ami nem a legkörnyezetbarátabb megoldás, de indokolt esetben mi is foglalkozunk vele. Az alábbi képeken látható, hogy igényes és szép is tud lenni, persze ehhez az eredményhez nem szabad a legolcsóbb kategoriájú műfüvet kiválasztani.